Ohjelmistoala haluaa työelämän koekaniiniksi

Suomalainen työlainsäädäntö on vanhentunut ja työelämän todellisuudesta vieraantunut. Työsuhteet ovat yhä aikapohjaisia, vaikka tietoyhteiskunnassa työn tuottavuus on tärkeämpää kuin työhön käytetty aika. Ohjelmistotoimialan työntekijöitä on lakattava rankaisemasta tehokkaasta työnteosta.

Toimialajärjestö Ohjelmistoyrittäjät ry esittää, että työaikalakia muutetaan radikaalisti joustavammaksi. Ohjelmistoala on muutenkin vapautettava vanhanaikaisesta sanelupolitiikasta.

"Työntekijöiden vapaudet on palautettava. Ohjelmistoalalla on tekijöitä, jotka haluaisivat työskennellä enemmän ja/tai joustavammin: yksi on parhaimmillaan yön tunteina, toinen tahtoo tehdä työtä puoli vuotta aamusta iltaan ja pitää puoli vuotta vapaata, kolmas kaipaa pienten lastensa rytmiin sopivia työaikoja", listaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

"Totuus ”työelämän joustoista” on se, että jos ohjelmistoyritykset haluavat mahdollistaa työtekijöidensä toiveet, niiden on rikottava tehtaanpilliin kahlittua työlainsäädäntöä."

Kokeilu avaa portin ohjelmistoalan ja koko Suomen menestykseen

Tuleva pääministeri Juha Sipilä on korostanut digitalisoinnin merkitystä ja peräänkuuluttanut kasvua, parempaa hyvinvointia ja vahvistuvaa osaamista – jopa tuottavuushyppyä.

"Ohjelmistoala on ponnahduslauta-ala digitalisaation ytimessä. Sen toteuttamiseksi tarvitsemme parhaat lahjakkuudet ja heille mahdollisuudet parempaan työntekoon. Sipilä on puhunut muutosvalmiuden puolesta, ja juuri sitä nyt häneltä odotamme", Roiha haastaa.

Ohjelmistoyrittäjät ilmoittautuu koekaniiniksi kehittämään voittavaa työelämää.

"Me olemme vapaaehtoisia kokeiluun, jonka voittajia ovat niin työntekijät, työnantajat kuin koko Suomi. Emme voi itse loihtia vapaampaa ja tuottavampaa työlainsäädäntöä. Tarjoudumme kuitenkin itse koekaniineiksi, ja haluamme että osaavat poliitikot luovat siihen puitteet."

Kansalaistottelemattomuudella kannustinloukkuja vastaan?

Ohjelmistoalalla aika ei ole rahaa.

"Ohjelmistokehittäjien tuottavuudessa voi olla kymmenkertaisia eroja. Nykymallisessa työsuhteessa suorituskykyisimmät ovat kannustinloukussa: heidän ei kannata työskennellä tehokkaasti, sillä tehokkuus ei muutu vapaa-ajaksi tai ylimääräisiksi tuloiksi", Roiha lataa.

Ohjelmistoalan yritykset ovat tunnettuja niissä vallitsevasta korkeasta työtyytyväisyydestä.

"Työlainsäädäntö pakottaa yhä työnantajat lapselliseen kyttäämiseen, vaikka vastakkainasettelua ei työntekijöiden kanssa työpaikoilla ole. Ajamme lisää oikeuksia työntekijöille, työtyytyväisyyden ja työhyvinvoinnin parantamista sekä paikallista, yksilöä kunnioittavaa sopimista. Jos politiikka ei toimi, kansalaistottelemattomuus voi olla seuraava vaihtoehto", ennakoi Roiha.

Lisätietoja:
Rasmus Roiha, toimitusjohtaja
rasmus@ohjelmistoyrittajat.fi
+358 400 180 434